Deniz Haritaları
Türkiye'de deniz haritalarının hazırlanması ve güncellenmesi, T.C. DzKK SHODB Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Karasularımızda ve deniz yetki alanlarında haritaları üretmek, güncellemek ve yayınlamak bu kurumun yetkisindedir.
Batimetri Haritaları
Denizcilikte kritik bir argümandır. Firmamız, sualtı teknolojisindeki yenilikleri yakından takip ederek, son teknoloji yazılım ve veri toplama sistemleri ile saha çalışmaları yapmaktadır. Batimetri harita ve raporlarımız, IHO (International Hydrographic Office) standartlarında hazırlanmakta ve SHODB'nin onayı alınmaktadır.
Denizcilik Güvenliği ve Navigasyon
Gemi trafiğinin güvenliği, sualtı topografyası, derinlik verileri gibi hidrografik bilgilerle gemilerin güvenli seyri sağlanır. Ayrıca limanların tasarımı, sualtı boru hatları ve enerji kablolarının yerleştirilmesi gibi kıyı yapıları planlamasında da kullanılır.
Sualtı Yapıların İzlenmesi ve Bakımı
Hidrografik haritalar, sualtı yapıların bakım ve izlenmesi için gereklidir. Bu yapılar düzenli olarak güncellenir ve incelenir.
Planlama ve Projeler
Kıyı ve denizlerde yapılacak çalışmalar, SHODB Hizmetleri Yönetmeliği ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde hazırlanır.
Hizmetlerimiz
Kıyı Yapıları & Mühendislik Hizmetleri
--------------------------------
Hidrografik & Oşinografik Etütler
--------------------------------
Ekipman Konumlandırma Hizmetleri
--------------------------------
Aklınızda bir proje mi var?
BATİMETRİK HARİTA KULLANIM ALANLARI
Hidrografik-Batimetrik haritalar, denizlerin, barajların ve akarsuların detaylı haritalanmasında, denizcilik faaliyetlerinin (balıkçılık, turizm, araştırma) planlanmasında, kıyı liman inşaatları, köprü, baraj ve sualtı boru hatları gibi projelerde, bilimsel araştırmalarda (deniz biyolojisi, jeoloji, jeofizik, arkeoloji), kıyı yönetimi, kıyı erozyonu ve sediment hareketlerinin izlenmesinde, deniz seviyesindeki değişimlerin takibinde, gemi ve teknelerin güvenli seyrinde, tehlikelerin belirlenmesi ve önlenmesinde, oşinografik araştırmalar gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.
Mühendislik çalışmalarını tasarlamak ve planlamak, müşterilerimize daha fazlasını sunmak için sıkı kontrol ve kalite prosedürleri sağlıyor, yeni teknolojileri kullanıyoruz. Yüksek Çözünürlü batimetrik araştırmalar sayesinde, Batimetrik harita üretimi, Deniz inşaatları, Hacim hesaplamaları, Sualtı inşaat izleme ve gözetim çalışmaları ve çok daha fazlası için son derece ayrıntılı modeller sağlayan QPS ve BeamworX hidrografik veri toplama yazılımlarını kullanmaktayız. Sahada elde edilen verileri AutoClean, AutoPatch, NavAQ ve Qimera gibi Proses programlarımız ile değerlendirip NetCAD, Eghas, GeoCAD, VeriCAD, GStarCAD BelsisCAD gibi programlar ile müşterilerimize sunumunu gerçekleştirmekteyiz.
Marinmet en son teknolojilerin, deniz mühendisliği projelerini en yüksek kalitede jeofizik araştırma hizmetleriyle desteklemek için iyi bir konuma sahiptir. Jeofizik ekipmanlarımız ve sensörler, bireysel projeler de dahil müşteri gereksinimlerine kolayca cevap verebilecek arayüzlere sahiptir. Denizcilik projenizi veya gelişiminizi fiziksel süreçleri kapsamlı bir şekilde anlayarak ilerlemenizi sağlıyoruz..